WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - Eurosport Bocholt  1 - 3  (1-2)

DATUM 11-03-2011  21:15

DOELPUNTEN 6' Aabbou Lahcen 0-1, 12' Desmedt Alexander 1-1, 19' Aabbou Lehoussine 1-2, 23' Aabbou Lahcen 1-3.

VERSLAG Meeuwen begint aan de topper tegen de buren van Bocholt zonder Hontis (vakantie) en Van Seggelen (spierscheur), maar kan vanavond wel op de diensten rekenen van Kurt Geelen.

Voor beide ploegen is dit een belangrijke wedstrijd, want wie verliest mag zijn titelambities opbergen.

Het talrijk opgekomen publiek ziet in de beginfase 2 ploegen die elkaar aftasten en elk risico schuwen. De 2 doelmannen aanschouwen het spektakel werkloos. In de 6e minuut breekt Bocholt de ban door op tegenaanval verrassend te scoren via Lahcen Aabbou. Dit is het sein voor Bocholt om nog verder terug te trekken en het initiatief aan Meeuwen te laten. Er komt meer dreiging van de thuisploeg en na 12 minuten kan Desmedt de gelijkmaker binnen prikken. Nog in dezelfde minuut zorgt dezelfde Desmedt ei-zo-na voor de voorsprong. Meeuwen drukt nu door en na samenspel met Clerkx kan Desmedt net niet afwerken. In de 18e minuut krijgen we dan de mooiste aanval van de avond langs Bosmans-Nelis-Desmedt, maar de bezoekende doelman kan de 2-1 nog verhinderen met een knappe reflex. 1 minuut voor rusten wordt een overtalsituatie slecht uitgespeeld door Meeuwen, en met een verre uitworp brengt de doelman Aabbou Lehoussine alleen voor doelman Buntinx, die perfect afwerkt. Een koude douche voor de thuisploeg dat nu met een achterstand naar de kleedkamers trekt.

In de 2e helft zien we hetzelfde spelbeeld. Bocholt leunt achterover, laat de bal aan Meeuwen en speculeert op de counter. Meeuwen vangt weinig aan met het balbezit. In de 23e minuut drijft Aabbou Lahcen de score nog op na een individuele aktie. Meeuwen geeft niet op, maar het is de avond van "net-niet". Telkens komt de laatste pass er niet uit, of wordt de bal in extremis afgeblokt. Bocholt beperkt zich tot het verdedigen van de voorsprong en dreigt ook niet meer. Zo hobbelt de partij naar zijn einde.

Na de 0 op 6 tegen Houthalen en Bocholt moet Meeuwen zijn titeldromen opgeven en zich concentreren op de moeilijke verplaatsing van volgende week naar Heusden-Zolder.

Een prachtige heenronde wordt afgesloten met de 1ste plaats in de rangschikking. Volgende week is er geen wedstrijd en binnen 2 weken mogen we ons opmaken voor de derby tegen Koersel.